Sportmassages

Sportmassage voor zowel de recreatieve sporter, de actieve sporter en topsporters

Iedereen die regelmatig aan sport doet heeft een groot voordeel een sportmassage. Het voorkomt spierletsels en verhoogt de flexibiliteit. Te strakke of  te stijve spieren zorgen immers voor een verhoogd risico op blessures.

Veel sporters hebben regelmatig last van spierpijnen ten gevolge van de opéénhoping van afvalstoffen zoals melkzuur. Door de massages zullen melkzuur en andere afvalstoffen sneller worden afgevoerd. De doorbloeding zal hierdoor verbeteren en de spieren zullen soepeler en flexibeler worden.

Een sportmassage heeft zowel baat, voor als na het sporten. Voor het sporten zorgt het ervoor dat het uithoudingsvermogen van de spieren groter is. Spieren die vlug gespannen zijn zullen na de massage beter ontspannen. Na het sporten zorgt het voor een vlugger herstel en werkt het relaxend.

Topsporters balanceren continue op het randje van net genoeg belasten en sportblessures

Sportmassage is een gespecialiseerde diepgaande massage voor wielrenners, voetballers, marathon of triathlon atleten, krachtsporters, bodybuilders en alle andere sporters. Deze massage stimuleert het herstel van het lichaam, is preventief ten aanzien van sportblessures en ondersteunt een efficiënte training. Sportmassage draagt zo bij tot hogere sportprestaties. Mijn sportmassages richten zich naar de probleemzones. Sportmassages zijn essentieel om het verwijderen van afvalstoffen en een snellere recuperatie te creëren.

WANNEER EEN SPORTMASSAGE

Veel atleten komen langs voor een sportmassage voor een belangrijke wedstrijd of nadien, maar eigenlijk zou je de frequentie van de sportmassages moeten afstemmen op de intensiteit van jouw sporten. Sport je bijvoorbeeld, zes dagen van de zeven intensief, dan is een wekelijkse diepgaande sportmassage geen luxe. Sport je veel minder, kan je hier een daar een keer een sportmassage of gewoon een relaxmassage voorzien.

Belangrijk is om het preventieve aspect van sportmassage in te zien. Sportmassage is een essentieel onderdeel van uw training. Intensief sporten vraagt veel van uw lichaam, zeker bij competitiesport. Een wekelijks, twee wekelijks of  maandelijkse sportmassage, afgestemd op jouw sportintensiteit,  stimuleert de bloedsomloop, optimaliseert de afscheiding van afvalstoffen en bevordert het herstel van spieren.

Sportmassage en sportprestaties

Gespannen en verzuurde spieren belemmeren een optimale sportprestatie. Een sportmassage bereidt de spieren voor op een intensieve inspanning en voorkomt zo ook blessures. Na een inspanning zorgt een sportmassage voor sneller herstel, waardoor een de training vlugger hervat kan worden.

Prijs sportmassage:

  • Relaxmassage 30 minuten: 30 euro
  • Relaxmassage 60 minuten: 50 euro
  • Relaxmassage 90 minuten: 80 euro

Peter, gediplomeerd professioneel sportmasseur

Tel: 0479 920 407

Zie ookRelaxmassages – Sportmassage – Triggerpoint-, Dry Needling– en  Reiki-behandelingen.