Reiki behandelingen

Reikibehandelingen door Peter, Reiki Master, eerste en tweede graad en golden age

Relaxmassages – Sportmassage – Triggerpoint-, Dry Needling– en  Reiki-behandelingen.

Reikibehandelingen door Master Peter

Ik heb al meer dan 20 jaar de Reiki graden op zak en had een eigen praktijk te Antwerpen. Met het opstarten van het Permanent Perfection Massagesalonafdeling, zal ik ook weer Reikibehandelingen verrichten in Brussel. Mijn Reiki vloeit intensief en dat is belangrijk als keuze door wie je een Reikibehandeling laat verrichten.

Prijs Reikibehandeling:

  • 55 euro / behandelingsduur 60 min
  • 30 euro / behandelingsduur 30 min

Reservaties? Gewoon bellen naar 0479 920 407

(Krijg je een bezettoon? Dan wil dat zeggen dat ik met een behandling bezig ben en dan laat je een boodschap achter en ik bel je zo spoedig mogelijk terug op.

Wat is Reiki?

Reiki wordt wel vertaald als universele energie. Letterlijk vertaald uit het japans betekend het kracht van de zon. De naam luidt officieel ‘Usui Shiku Ryoh’, of in het nederlands ‘De Usui reikimethode’. Reiki is een vorm van energieoverdracht. De helende energie werkt zowel op lichamelijk als op geestelijk, emotioneel en spiritueel

Hoe werkt reiki?

Reiki is een andere naam voor universele levensenergie. Als je met Reiki werkt maak je verbinding met de oorspronkelijke energiebron. Je bent een soort kanaal waardoor deze energie naar jezelf of ook anderen kan stromen.

Deze energie zit om ons heen en ook in ons. Het is neutrale energie die verantwoordelijk is voor alle materie en al wat leeft. Mensen en dieren en ook zaken, gebeurtenissen hebben deze energie nodig om op een goede manier te leven, te zijn en te gebeuren.

Blokkades die zich in de loop van je leven in deze energiebanen opgehoopt hebben kunnen ziekte en klachten veroorzaken. Ook de reguliere geneeskunde erkent inmiddels dat gezond zijn betekent dat je lichaam en geest in balans moeten zijn. Reiki kan je daarbij helpen!

Reiki zorgt ervoor dat de energiebanen weer vrijkomen. De energie kan weer vrij of vrijer stromen. Waardoor mensen zich ondanks hun ziekte, problemen die ze hebben zich niet meer of minder ziek voelen. Mensen kunnen er beter mee omgaan en gaan positiever denken waardoor hun levenskwaliteit aanzienlijk verbetert.

Reiki brengt processen op gang waarbij soms ontwikkelingen bij de ontvanger ontstaan die in eerste instantie niet voor de hand liggen. Let op! Reiki vervangt nooit de dokter, hulpverlener of een andere therapeut die iemand eventueel nodig heeft.

Reiki heelt de hele mens door de oorzaak van de klacht aan te pakken. Daardoor wordt de kwaal, klacht of ziekte genezen of verminderd. In het holistische wereldbeeld hebben lichamelijke klachten een geestelijke, emotionele of spirituele oorzaak. Dit kunnen angsten, verdriet al dan niet verband houdende met onverwerkte gebeurtenissen. Reiki is erop gericht deze zaken te accepteren als een deel van jezelf en niet als een negatief iets. Als gevolg daarvan zullen de lichamelijke en geestelijke problemen afnemen.

Wat gebeurt er tijdens een reiki-behandeling?

Bij een persoonlijke en directe Reiki behandeling wordt de client in aangeklede toestand op een behandeltafel behandeld. Makkelijke en niet knellende kleding is wel gewenst ter bevordering van de ontspanning of als je er gemakkelijk bij voelt is ontblood nog beter. (ondergoed/slip kan aangehouden worden.

Door middel van verschillende en bepaalde handposities wordt de universele energie via de Reiki-behandelaar doorgegeven. In de meeste gevallen wordt er niet direct aangeraakt en worden de handen enige centimeters boven het lichaam gehouden. Intieme aanrakingen en alle posities die de client als onplezierig ervaart worden uiteraard vermeden. Reiki vindt altijd de juiste weg.

De behandelaar zorgt voor een schone, prettige, warme en rustige behandelruimte. Eventueel bedekt hij de client met een deken zodat deze het niet koud zal krijgen. Muziek of wierook worden in overleg met de klant gebruikt. Hoewel deze hulpmiddelen vaak standaard gebruikt worden, vindt niet iedereen dit prettig.

De symbolen zijn een sleutel waarmee het makkelijker is om toegang tot de Reiki energie te krijgen. In principe zou je Reiki ook zonder deze symbolen moeten kunnen sturen. Er zijn een hoop specifieke symbolen die gebruikt kunnen worden afhankelijk van de noden van de klant. Dat bespreek je met mij voor de behandeling en ik licht je uitgebreid in welke tekens er kunnen gebruikt worden.

Chakra’s en reiki

Chakra’s zijn centra van geestelijke energie in het menselijk lichaam. De zeven belangrijkste chakra’s lopen langs je wervelkolom tot aan je kruin. De chakra’s (Sanskriet voor “wiel”) zijn te vergelijken met een soort energiebronnen.

Kennis van chakra’s kan (net als medische kennis) prettig en handig zijn maar is absoluut niet noodzakelijk voor het resultaat van Reikibehandelingen. Gericht werken met Reiki en chakra’s is een verrijkende aanvulling op Reiki. Voor Reiki-masters en Reiki behandelaren kan het wel nuttig zijn om enige kennis te hebben van de chakra’s en de bijbehorende betekenis en functie.

Chakra’s nemen energie op en geven energie af via energiebanen die door het lichaam stromen. Chakra’s zijn verantwoordelijk voor de activering van de diverse lichaamsfuncties zoals ademen, spreken, lopen enzovoort.

Alle chakra’s spelen een belangrijke rol bij het welzijn van lichaam en geest. Elke chakra heeft een invloed op bepaalde lichaamsfuncties en emoties. Ideaal zou zijn als alle chakra’s open zouden zijn en even actief. Helaas is dit meestal niet zo.

Chakra’s kunnen ‘dichtzitten’ waardoor blokkades in de energie ontstaan. Om dit te compenseren worden andere chakra’s juist overactief, hetgeen weer tot andere problemen leidt. Ik voel welke chakra’s geblokkeerd zitten en kan deze helpen ontblokken met mijn Reikibehandelingen

Prijs Reikibehandeling:

  • 55 euro / behandelingsduur 60 min
  • 30 euro / behandelingsduur 30 min

Reserveren? Bel 0479 920 407

Reikibehandelaar Peter

 

Zie ook: Relaxmassages – Sportmassage – Triggerpoint-, Dry Needling– en  Reiki-behandelingen.