Blog

Massage, Massage instituut Brussel, Massages Brussel

Massage te Permanent Perfection Massages te Brussel

Permanent Perfection Massage is een centrum dat massages aanbiedt, die de effecten van stress verzachten. De massages verlichten ook fysieke problemen. Het aanbod bestaat onder meer uit rugmassages, nekmassage, volledige lichaamsmassage, sportmassage, antistressmassages en klassieke massages.

Je hebt een brede keuze aan massages.

Een ontspannende massage voor de rug, een massage gericht op vermoeide benen, een volledige lichaamsmassage, antistressmassage,  …

Iedereen vindt er een massage naar zijn smaak. Van al de massages word je instant ontspannen en gelukkig.

Permanent Perfection Massage, dat is je professionele partner voor welzijn. Je kan bij dit massagecentrum, vlakbij Boulevard De Lambermont terecht voor ontspannende massages in een vriendelijke en warme sfeer.

Meer informatie of gelijk uitproberen en een reservatie maken? Bel het nummer 0479 /920 407

Tot Weldra!

Peter, professioneel masseur
Tel: 0479 920 407

 

 

Massages Belgie, Massages Brussel, Relaxmassages

Massage in Brussel

Massage te Brussel in massagesalon, massage instituut Perfect Perfection Massages

Massage te Brussel voor klanten over heel België
Massage te Brussel

De voordelen van massages

We zullen jou niet moeten overtuigen van alle grote voordelen van een perfecte massage! 

1. Een massage verbetert de huidconditie uitermaten. De huid gaat gezonder, strakker en vitaler worden en zichtbaar jonger uitzien door de doorbloeding te stimuleren.

2. Last van cellulitis? Wel een massage met regelmaat is een ultieme oplossing om overtollige vetrandjes te bestrijden. Hierdoor zal cellulitis ook minder de kans hebben om zicht te manifesteren.  Dankzij een massage worden afvalstoffen makkelijker afgevoerd en worden vetcellen beter worden verdeeld.

3. Een massage geeft je ook een heerlijk zelfverzekerd gevoel. De reden hiervan ligt bij het fijn masseren door de masseur, waardoor er serotinine vrijkomt of ook het gelukshormoon genaamd. Dit hormoon laat je ontspannen en geeft je effectief een gelukzalig gevoel. Vandaar ook de benaming gelukshormoon.

4. Lekker met een massage onder handen genomen worden, verlicht alle spanningen die vaak door stress veroorzaakt worden. Het verbetert zeer zeker jouw humeur en het is een lichamelijk en geestelijk genot.

5. Een massage versterkt tevens het immuunsysteem. De weerstand verhoogt en je bent meer bestand tegen allerlei ziektes. Tevens omdat de afvalstoffen jouw lichaam sneller zullen verlaten e je krijgt ook nog eens een flinke energieboost.

6. Last van slaapproblemen? Een massage zorgt ervoor dat je beter en dieper in slaap zal vallen. Tijd om je partner vanavond eens lief in de ogen te kijken voor het slapengaan. 😉

7. Heb je last van pijnlijke spieren? Een flinke massagebeurt zal spierspanningen verminderen. Vooral na een zware week doet het deugd om op die tafel te kruipen…

8. Een massage vermindert gevoelens van angst, depressie en emotionele spanning en zorgt bovendien voor rust, kalmte, zelfvertrouwen, genot, blijdschap en energie. Kortom, een massage geeft zowel een fysieke als een mentale boost.

Reserveer vandaag nog jouw massage te Brussel! Een heerlijke relaxmassage van 60 min á slechts 50 euro of een volledige lichaamsmassage van 90 min voor slechts 80 euro.

Sportmasseur massagetherapeut
Peter, professioneel en gediplomeerd masseur voor sportmassages en relaxmassages
Dry Needling behandelingen, Dry Needling Therapeut

Sportblessure preventie bovenbeen en kuitspier behandeling met dry needling

Dry Needling behandeling in de dry needling praktijk te Brussel, België voor sportblessures en preventie ervan
Dry needling behandelingen als preventie en behandeling van sportblessures van bovenbeenspieren en kuitspieren en verminderen van uitstralende pijn in deze spierzones

Preventie en behandeling van sportblessures van bovenbeenspieren en kuitspieren met dry needling behandelingen

Onverklaarbare bilpijn en beenpijn

De afgelopen jaren is triggerpointbehandeling bij verschillende patiënten met langdurige bilpijn en beenpijn succesvol gebleken. Het is heel naar dat sommige mensen jarenlang met hun pijn hebben rondgelopen. Injecties en therapie geven vaak geen of slechts kortdurend verlichting. Om dit leed te voorkomen, wil ik via deze pagina triggerpointtherapie bij bilpijn en beenpijn onder de aandacht brengen.

Oorzaken van bovenbeenspierpijnen, bilspierpijnen en kuitspierpijnen.

De spierpijnen in deze verschillende zones, kunnen diverse oorzaken hebben. In de medische wereld zijn de volgende oorzaken algemeen stempelt als afgeleide pijnen uit de rug of uit het SI gewricht (iliacaal gewricht), het piriformis syndroom (ischias), een slijmbeursontsteking, een peesontsteking en verminderde beweeglijkheid van de rug, het SI gewricht of de heup.

Vaak overkijken we de mogelijke echte oorzaak van deze spierpijnen! 

Triggerpoints of met andere woorden verklevingen, verharde spierknopen in de bovenbeenspieren en kuitspieren,  die de effectieve oorzaak kunnen zijn van al deze pijnen. Knopen of meerdere spierknopen op een rij in de verschillende quadricepsspieren, adductoren, slanke spier of gracialis, de kleermakersspier of sartorius en uiteraard ook in de verschillende kuitspieren, noemen we ook wel satellietverbindingen van triggerpoints en is een heel vaak voorkomend probleem. Dit kan de hoofdoorzaak zijn van deze bovenbeenspierpijnen, bilspierpijnen en kuitspierpijnen. Zeker als deze knopen er al heel lang zitten, wat vaak het geval is. Deze triggerpoints zullen een pijn veroorzaken die in heel het been pijnuitstralingen geven en ook de kans op blessures of sportblessures sterk verhoogt.

Vaak last van bovenspierpijnen, bilspierpijnen, kuitspierpijnen? Laat je zeker een keer behandelen met een dry needling behandeling en ervaar het verschil!

Reserveer een dry needling behandeling voor bestrijden, wegnemen of verzachten van jouw spierpijnen in het bovenbeen, bilspier en of kuiten en tevens als preventie voor blessures en sportblessuren in deze spierzones!  Bel voor een reservatie naar 0479 920 407

 

 • Prijs dry needling behandeling samen met beenspiermassage (sport/relax): duur behandeling 60 min: 65 euro

 

Sportmasseur massagetherapeut
Peter, professioneel en gediplomeerd masseur voor sportmassages en relaxmassages

 

 

 

Dry Needling behandelingen, Dry Needling Therapeut

Nekpijnen en whiplash klachten en behandeling met dry needling

Behandeling van nekpijnen in het algemeen of nekpijn van whiplash met dry needling behandelingen

Dry Needling praktijk voor het behandelen van nekpijnen en neppijn van whiplash te Brussel, klanten over heel België

Dry Needling behandelingen van nekpijnen in het algemeen en nekpijn van whiplash met dry needling

Dry neelding behandeling is effectief bij acute nekpijn

Onderzoek wijst uit dat dry needling zeer effectief is voor nekpijnen. Door het behandelen van triggerpoints (spierknopen) in een aantal nek- en schouderspieren zal de acute nekpijn verholpen worden. Ook de bewegelijkheid zal weer toenemen en tevens de kracht.

Nekpijnen kunnen veroorzaakt worden door verkeerde houding aan te nemen, maar de grootste oorzaak is vaak stress die de spieren gedurende een lange periode laten verkrampen waardoor de nekpijnen ontstaan. Uiteraard kan ook een bruukse beweging aan de oorzaak liggen van nekpijn. Denk dan bijvoorbeeld aan een whiplash.

De volgende spieren worden met dry needling behandeld om de nekpijnen te verzachten of volledig te laten verdwijnen:

Musculus trapezius

Musculus trapezius of monnikskapspier, de ruitvormige spier boven op de rug, de bovenste regio van de spier. Bij nek- en schouderpijn wordt de bovenste regio van de trapeziusspier behandeld.

Musculus levator scapulae

Musculus levator scapulae of schouderbladheffer is een skeletspier die behoort tot de binnengedrongen rompspieren met aanhechting aan de schoudergordel. Echt te behandelen bij nekpijnen en whiplash.

Semispinalis capitis en musculus cervicis

Semispinalis capitis en musculus cervicis of de halfdoornspier van  het hoofd en de nekspalkspier zijn ook skeletspieren die ik behandel om nekpijnen, shouderpijn en bij whiplash te verhelpen.

Het is heel duidelijk als men naar de foto van deze pagina kijken. Wanneer je nekpijnen en schouderpijne hebt, is dat de zone waar je naar grijpt en waar je de pijn zich erg manifesteert.

Dry needling therapie van een aantal nek- en schouderspieren vermindert of verhelpt totaal de pijn en de beperking in het dagelijks functioneren.

 

 • Prijs dry needling behandeling samen met beenspiermassage (sport/relax): duur behandeling 60 min: 65 euro

 

Sportmasseur massagetherapeut
Peter, professioneel en gediplomeerd masseur voor sportmassages en relaxmassages
Dry Needling behandelingen, Dry Needling Therapeut

Rugpijnen, onderrugpijn, lumbago klachten en behandeling met dry needling

Midden- en onderrugpijnen: spit, lumbago, artrose behandeling met dry needling behandelingen

Rugpijnen oplossen met dry needling behandelingen in de dry needling praktijk te Brussel, klanten over heel België

Middenrug en onderrug pijnen behandelen met dry needling behandelingen. Lumbago, spit, artorse en alle andere oorzaken van rugpijnen

Pijn in de onderrug (Lumbago)

Wat is pijn in de onderrug?

Rugpijn in de onderrug wordt ook wel spit genoemd is een veel voorkomend probleem. Sommige mensen hebben het slechts een keer voor. Andere mensen het vaak of meerder keren voor en komt het zelfs regelmatig terug. Lage rugpijn zit onder in de rug tussen de onderste ribben en je stuitje.

Oorzaken van lage rugpijnen en rugpijn in het algemeen

Rugpijnen ontstaan, zoals vele andere pijnklachten door een overbelasting. Je hebt al te vlug zwaar getild of je zit te lang in een verkeerde houding die ook een overbelasting teweeg kan brengen. Je kan ook rugpijnen verkrijgen door gewoon een verkeerde beweging of een klein afstapje niet gezien en hierdoor maak je een onverwachte beweging waardoor je een verschot in je rug veroorzaakt. Langdurig inspanningen of sporten kunnen uiteraard ook voor overbelasting zorgen van de rugspieren. Veel mensen spannen hun rugspieren op, zonder dat ze daarvan bewust zijn door onder andere stress, verkeerde zithouding. De oorzaak van spit, lumbago of lage rugpijnen is niet altijd precies te definiëren.

Andere factoren die mee kunnen spelen zijn:

 • Slechte lichamelijke conditie
 • Veel autorijden
 • Veel stress
 • Zwangerschap
 • Overgewicht
 • Ouderdom
 • Koud, vochtig weer is ook niet bevorderlijk voor mensen met rugklachten.

Symptomen van pijn in de onderrug

Mensen met spit hebben de neiging de rug zo min mogelijk te bewegen vanwege de pijn. Sommigen kunnen de rug zelfs helemaal niet bewegen. De pijn kan dof of hevig zijn, maar als je bukt, opstaat of omdraait kan de pijn ineens ondraaglijk worden. Ook het tillen van zware voorwerpen kan plotselinge pijn veroorzaken. Dan voel je dat het ineens in je rug schiet.

Vaak last van rugpijnen? Laat je zeker een keer behandelen met een dry needling behandeling en ervaar het verschil!

Reserveer een dry needling behandeling voor bestrijden, wegnemen of verzachten van jouw rugpijnen en bel voor een reservatie naar 0479 920 407

 

 • Prijs dry needling behandeling samen met rugmassage (sport/relax): duur behandeling 60 min: 65 euro

 

Sportmasseur massagetherapeut
Peter, professioneel en gediplomeerd masseur voor sportmassages en relaxmassages
Dry Needling behandelingen, Dry Needling Therapeut

Migraine en hoofdpijnen klachten en behandeling met dry needling

Migraine en hoofdpijnen klachten behandelen met dry needling in de dry needling praktijk te Brussel

Dry needling kliniek, praktijk te Brussel voor behandeling van migraine en hoofdpijnen met dry needling behandeling
Migraine en verschillende hoofdpijnen behandelen met dry needling behandelingen

Wat is juist migraine

Migraine is een heel vaak voorkomende vorm van serieuze hoofdpijn op basis van een hersenziekte.  Het beïnvloed het leven van mensen op een sterk negatieve manier die er aan lijden. Elke dag zijn er duizenden mensen die migraine aanvallen moeten trotseren en velen van hen kunnen hierdoor zelfs niet meer normaal functioneren. Het sterke is dat het bij vrouwen drie keer zoveel voorkomt dan bij mannen. Het komt zo vaak voor en overal ter wereld, dat het op de tweede plaats staat van de meest invaliderende ziektes te wereld. Als je ernstige migraine hebt, moet je hiermee niet wachten en moet je naar de huisarts. Een migraineaanval is zeer pijnlijk en komt altijd ongelegen voor. Als de aanvallen van migraine regelmatig terug komen, heeft dat een enorme invloed op onder andere werkprestaties, maar ook in het privéleven uiteraard. Het leidt zelfs tot het moeilijk onderhouden van sociale contacten. Allerlei activiteiten van de mensen die migraineaanvallen hebben, komen in het gedrang. Bijvoorbeeld sportbeoefening en andere hobby’s.

Hoe is migraine te herkennen

Iemand die een migraineaanval heeft, voelt zich enkele uren tot zelf enkele dagen ziek. Naast stevige hoofdpijn, kan de persoon ook last hebben van braken of braakneigingen en sterke misselijkheid. De hoofdpijn van migraine, zit vaak aan één kant van het hoof. Het kenmerkt zich door een kloppende of bonzende hoofdpijnen. Pijn aan beide kanten van het hoofd komt ook wel voor en soms kan de eenzijdige hoofdpijn, tijdens de aanval van kant wisselen. Mensen met migraineaanvallen zijn vaak ook gevoelig voor licht, geluid en/of reuk. Dat is natuurlijk niet onlogisch.

Wat zijn de oorzaken van migraine

Over de exacte oorzaak van migraine is nagenoeg  en wonderbaarlijk nog veel te weinig bekend. Veel mensen denken dat het ‘iets psychisch’ is, maar dat is echt onzin. We weten zeker dat migraine een ziekte is van de hersenen. Je hersenstam wordt ontregeld en deze ontregeling zorgt ervoor dat je een migraineaanval verkrijgt. Maar hoe en waarom precies is nog niet helemaal duidelijk. We weten wel dat migrainepatiënten gevoelig of overgevoelig kunnen zijn voor bepaalde prikkels en dat deze soorten prikkels van patiënt tot patiënt verschillen. Erfelijke aanleg is ook al ontdekt, dat dit een belangrijke rol speelt. Bij vrouwen zijn de maandelijkse hormoonschommelingen ook vaak een boosdoener van migraineaanvallen.

Voor migraine bestaan er verschillende theorieën en hoe deze ontstaat. Het is een neurovasculaire aandoening en onderzoek laat zien dat het neurvasculaire systeem een rol kan spelen bij migraineaanvallen. Migrainepatiënten zijn duidelijker gevoeliger voor prikkels die een migraineaanval kunnen uitlokken. Deze gevoeligheid is gedeeltelijk erfelijk bepaald. Er zijn verschillende prikkels/factoren die een aanval kunnen uitlokken, zoals: hormonale veranderingen, emotionele stress, te weinig vocht, bepaalde voedingsmiddelen en of medicijnen. Vandaar dat gezonde voeding en veel water drinken een belangrijke invloed zijn om migraineaanvallen te vermijden of te verminderen. Ook medicijnen kunnen een boosdoener zijn, maar dat klinkt voor iedereen zeker logisch. Medicijnen vermijden we best zoveel mogelijk, tenzij het niet anders kan natuurlijk.

Wat hebben triggerpoints en migraine gemeen?

Migraine is een vorm van hoofdpijn. Het is algemeen bekent dat de nekspieren een belangrijke rol spelen in het ontstaan van hoofdpijnklachten. Personen met deze vorm van hoofdpijn ervaren vaak uitstralende pijn die volgens sommige deels vergelijkbaar is met uitstralende pijn kan vergeleken worden die veroorzaakt worden door triggerpoints in het gelaat, nekspieren? die triggerpoints kunnen veroorzaken.

Spieren die een rol spelen bij migraine en die we kunnen behandelen met dry needling behandelingen, zijn de musculus corrugator supercilli of wenkbrauwspier. Het is een kleine piramidevormige spier in de buurt van het oog. Hoofdpijn en clusterhoofdpijn en ook migraine kan op die plaats voordoen. We kunnen deze spier dan ook behandelen om deze soorten hoofdpijnen te onderdrukken of vermijden.

Andere spieren die we kunnen behandelen om hoofdpijnen te vermijden zijn de musculus procerus. Dit is de spier die over de neus, tussen de ogen loopt en trekt vaak samen bij uiting van pijn en geeft ook een stekende pijn in het gebied.

Tevens musculus temporalis of temporalis spier of slaapspier, die behoort tot de kauwspieren. Is deze spier de oorzaak van hoofdpijn, dan kan deze uitstralen naar de zijkant van het hoofd en het halsgebied. Ook gekoppeld aan tand- en kiespijnen.

Nog bijkomende spieren die in het gelaat kunnen behandeld worden zijn de frontalis belly occipitofrontalis musculus. Een spieren op het voorhoofd. En de orbicularis oculi musculus of spier boven het oog.

Hoe kan migraine behandeld worden?

De behandeling van hoofdpijnen wordt voornamelijk nog steeds bestreden door de symptomen te onderdrukken met medicatie. Daar neem je natuurlijk de oorzaak niet mee weg en vandaar dat het behandelen van triggerpoints in het gelaat, boven de wenkbrauwen, voorhoofd, boven neus, slaap en ook ogen een beter idee is om minder en minder last van hoofdpijnen te hebben en deze zelfs te laten verdwijnen. Uiteraard zijn ook relaxatieoefeningen en rusten een ideaal middel. Regelmatig behandelen van triggerpoints in het gelaat, kan wonderen doen op korte en op lange termijn.

Vaak last van hoofdpijnen of migraine? Laat je zeker een keer behandelen met een dry needling behandeling en ervaar het verschil!

Reserveer een dry needling behandeling voor bestrijden en wegnemen van de oorzaken van jouw hoofdpijnen en bel voor een reservatie naar 0479 920 407

 

 • Prijs dry needling behandeling samen met gelaatsmassage: duur behandeling 45 min tot 60 min: 65 euro

 

Sportmasseur massagetherapeut
Peter, professioneel en gediplomeerd masseur voor sportmassages en relaxmassages

 

Dry Needling behandelingen, Dry Needling Therapeut

Frozen shoulder en schouderpijn klachten en behandeling met dry needling

Frozen Shoulder behandelen met dry needling 

Dry needling behandeling van frozen shoulder en schouderpijnen in de dry needling praktijk België, Brussel
Frozen shoulder of schouderpijn in het algemeen verhelpen met dry neelding

Wat is een frozen shoulder ?

Een frozen shoulder of retractiele capsulitis is een ontsteking van het gewrichtskapsel van de schouder. Het kapsel van de schouder zal hierdoor verdikken en verstijven en de beweeglijkheid van de schouder wordt sterk belemmerd. Dit fenomeen kan spontaan ontstaan. Mensen mensen met diabetes of schildklierproblemen hebben hiervoor meer risico. Het kan ook  secundair ontstaan door bijvoorbeeld overbelasting van de schouder of door een val of na een operatieve ingreep.

Vastelling van een frozen shoulder

Het verloop van een frozen shoulder geschiedt in drie fasen:

 1. In de eerste fase (bevriezende fase) heeft men veel pijn en zal de schouder verstijven (3-6 maanden)
 2. In de tweede fase (bevroren fase) zal de pijn verminderen maar blijft de schouder stijf (3-6 maanden)
 3. In de derde fase (ontdooiende fase) krijgt men geleidelijk aan terug versoepeling van de schouder

Het vaststellen van een frozen shoulder wordt vooral klinisch verricht en verder kunnen radiologische onderzoeken worden gedaan om de eventuele onderliggende oorzaken op te sporen.

Behandeling

Een frozen shoulder lost zich meestal vanzelf op na een tot een en een half jaar.

In onze dry needling praktijk raden we aan om eerst de frozen shoulder te behandelen met enkele dry needling behandelingen alvorens te denken aan inspuitingen. Men kan ook overwegen om beide behandelingen tegelijkertijd te laten uitvoeren. Inspuitingen met laag gedoseerde corticoiden om de ontsteking van het kapsel te verminderen. Verder kan kinesitherapie gebruikt worden om de beweeglijkheid van de schouder zoveel mogelijk te behouden.

Op deze manier met dry needling behandelingen, kinesitherapie voor de beweeglijkheid en inspuitingen, kan men van een frozen shoulder sneller genezen.

Soms kan een inspuiting worden geven met laag gedoseerde corticoiden om de ontsteking van het kapsel te verminderen. Dit wordt vaak gedaan volgens het volgende protocol ; éénmalig een infiltratie van het gewricht, twee weken later gevolgt door een infiltratie in de slijmbeurs. Verder kan kinesitherapie worden gebruikt om de functie (beweeglijkheid) van de schouder zoveel mogelijk te behouden. Hierbij dient het manipuleren of oprekken van het gewricht vermeden te worden aangezien dit een avenrechts effect kan hebben op de klachten.

Spieren die met dry needling behandeld worden bij een frozen shoulder zijn:

 1. Musculus supraspinatus of bovendoornspier. Deze kan uitstralingspijn geven naar arm en deloideus spier of deltavormige spier aan de schouders.
 2. Musculus infraspinatus of schouderspier
 3. Teres major of grote ronde armspier

Dit hele schoudergebied nomet men de rotater cuff en moet behandeld worden met dry needling behandeling om het probleem van een frozen shoulder de verzachten en/of op te lossen.

Verder kan de musculus latissimus dorsi of de brede rugspier ook nog behandeld worden met dry needling als zich daar ook zich nog veel triggerpoints bevinden.

 

Last van een frozen shoulder? Reserveer tijdig een dry needling behandeling voor het oplossen van jouw tenniselleboogklachten. 

 • Duur behandeling: ongeveer 45 á 60 minuten
 • Kostprijs: 65 euro per behandeling
Sportmasseur massagetherapeut
Peter, professioneel en gediplomeerd masseur voor sportmassages en relaxmassages

 

Dry Needling behandelingen, Dry Needling Therapeut

Golfelleboog klachten en behandeling – Dry Needling behandeling

Golfelleboog behandelen met Dry Needling behandeling in dry needling praktijk te Brussel 

Dry Needling praktijk, kliniek te Brussel voor dry needling behandelingen voor tenniselleboog en golfelleboog
Dry Needling behandeling voor het oplossen van tenniselleboog- en golfelleboogklachten

Wat is een Golfelleboog.

Een golfelleboog of mediale epicondylitis is een overbelastingsletsel van een pees aan de binnenkant van de elleboog. De aandoening veroorzaakt pijn en stijfheid van de elleboog en is het gevolg van chronische overbelasting. De meeste golfersellebogen genezen met rust.

Waar zit een golfelleboog?

In onze arm zitten een aantal grote spieren. Dankzij die spieren kunnen we onze armen bewegen. Pezen, de uitlopers van de spieren, hechten de spier vast aan het bot. Spieren die in verband staan met de golfelleboog zijn:

 1. Musculus pronator teres of vierkante pronatiespier
 2. Flexor carpi dadialis of radiale handbuiger
 3. Flexor carpi ulnaris of ulnaire handbuiger

Hoe krijg je een golfelleboog?

De pees raakt overbelast en geïrriteerd. Daarna kunnen er microscopisch kleine scheurtjes in ontstaan. Het lichaam herstelt de scheurtjes met littekenweefsel, dat echter stugger is dan het oorspronkelijke weefsel. Daardoor wordt de pees minder sterk en duurt het langer voor ze geneest. Op de duur wordt de aandoening chronisch. Soms is gelijkertijd de elleboogzenuw of ulnariszenuw ingeklemd. De golfelleboog  is het tweelingbroertje van de tenniselleboog. Bij de golfelleboog zijn de buigspieren aan de binnenkant van de bovenarm overbelast, bij de tenniselleboog de strekspieren aan de buitenkant van de bovenarm.

Oorzaken van een golfelleboog.

Een chronische overbelasting van de pees veroorzaakt de aandoening. Dat gebeurt als je herhaaldelijk de buigspieren gebruikt om dezelfde beweging uit te voeren met je hand, pols of voorarm. Het kan uiteraard door veel te golfen voorkomen, waar de naam aan is verleend, maar het kan ook om zware handenarbeid gaan zoals lasten tillen of bandwerk, maar ook om kantoorwerk zoals typen en de muis gebruiken. Of als je een sport beoefent waarbij je arm veel gebruikt.

Spieren die bij een golfelleboog een rol spelen en die dan ook moeten behandeld worden met dry needling behandeling zijn:

 1. Musculus pronator teres of vierkante pronatiespier
 2. Flexor carpi dadialis of radiale handbuiger
 3. Flexor carpi ulnaris of ulnaire handbuiger

Behandeling (Zonder operatie)

Golfellebogen genezen meestal zonder dat er een operatie aan de pas komt.  Belangrijke elementen zijn:

 1. Dry needling behandeling is eigenlijk de eerste stap die je best laat uitvoeren om een direct resultaat te hebben.
 2. Uiteraard rusten. Vermijd tijdelijk die bewegingen die de pijn uitlokken.
 3. Immobiliseren met een brace kan tijdelijk helpen om de pees te ontspannen.
 4. IJs op de plek die pijn doet

Minder aan te raden is het gebruiken van niet-steroïdale ontstekingsremmers die de pijn verminderen en de ontsteking. Bijvoorbeeld ibuprofen. Hierdoor neem je de pijn weg, maar niet de oorzaak en weet je niet of nu een verbetering is of dat gewoon de pijn verlicht door de ontstekingsremmers.  Idem als cortisone-inspuitingen zijn te vermijden en niet als eerste optie toe te passen. En een operatieve ingreep is enkel van toepassing als er echt geen verbetering in te krijgen is met dry needling en andere behandelingen.

Met andere woorden! Ga voor de eerste en belangrijkste stap, een dry needling behandeling!

Regio’s die ik dan behandel met dry needling, zijn de triggerpoints in de binnenkant van de pols, de binnenkant elleboog zelf en de verlengde aanhechting van de grote borstspier of pectoralis major. Al deze punten kunnen een voor een behandeld worden met een dry needling behandeling, om een optimaal resultaat te geven om de golfelleboogklachten op te lossen.

Na een behandeling is er al een grote verbetering, maar vaak is een tot drie behandelingen noodzakelijk om een golfelleboog te verhelpen. Is het een golfelleboog waar veel te lang mee rondgelopen is, zullen er nog meer dry needling behandelingen moeten voorzien worden. Het niet kunnen oplossen is zeldzaam. Komt het toch voor, zal een operatief de enigste oplossing zijn. Zorg er dus voor dat je klachten van een golfelleboog niet laat aanslepen.

Last van een golfelleboog? Reserveer tijdig een dry needling behandeling voor het oplossen van jouw golfelleboogklachten. 

 • Duur behandeling: ongeveer 45 minuten tot 60 minuten
 • Kostprijs: 65 euro per behandeling

 

Lees ook de nieuwsblog over een tenniselleboog – klik hier

Sportmasseur massagetherapeut
Peter, professioneel en gediplomeerd masseur voor sportmassages en relaxmassages
Dry Needling behandelingen, Dry Needling kliniek

Tenniselleboog klachten en behandeling – Dry Needling behandeling

Tenniselleboog behandelen met Dry Needling behandeling te Dry Needling Praktijk te Brussel 

Dry Needling praktijk, kliniek te Brussel voor dry needling behandelingen voor tenniselleboog en golfelleboog
Dry Needling behandeling voor het oplossen van tenniselleboog- en golfelleboogklachten

Wat is een tenniselleboog.

Een tenniselleboog of ook epicondylitis radialis genoemd, is een ontsteking van de spieren op de buitenzijde van de elleboog. Deze spieren zorgen voor het strekken van de vingers en de bewegingen van de pols. Het zijn dan ook deze bewegingen en draaibewegingen van de onderarm die de pijn uitlokken.

Meestal ontstaat een tenniselleboog door overbelasting. Uiteraard door veel te tennissen bijvoorbeeld, maar ook fitness en krachtsport en verder gewoon door veel poetswerk, schilderen, ramen wassen, schroeven indraaien. Het is dus niet enkel door frequent en veel te tennissen, dat je een tenniselleboog kan oplopen, maar allerlei activiteiten die aanleiding geven tot deze ontsteking. Een tenniselleboog die niet tijdig behandeld wordt, gaat chronisch kunnen worden. Het nadien oplossen van een tenniselleboog is dan zeer moeilijk of er komt zelfs een operatie aan te pas. Je kan dus beter snel actie ondernemen bij een tenniselleboog die waarmee je al even hebt.

Spieren die bij een tenniselleboog een rol spelen en die dan ook moeten behandeld worden met dry needling behandeling zijn:

 1. Elleboogspier of musculus anconeus
 2. Buitenwaarts draaiende onderarmspier of musculus supinator
 3. Lange duimstrekker of abductor pollicis longus

Behandeling (Zonder operatie)

Tennisellebogen genezen meestal zonder dat er een operatie aan de pas komt.  Belangrijke elementen zijn:

 1. Dry needling behandeling is eigenlijk de eerste stap die je best laat uitvoeren om een direct resultaat te hebben.
 2. Uiteraard rusten. Vermijd tijdelijk die bewegingen die de pijn uitlokken.
 3. Een brace kan tijdelijk helpen om de pees te ontspannen.
 4. IJs op de zere plek

Minder aan te raden is het gebruiken van niet-steroïdale ontstekingsremmers verminderen de pijn en de ontsteking. Bijvoorbeeld ibuprofen. Hierdoor neem je de pijn weg, maar niet de oorzaak en weet je niet of nu een verbetering is of dat gewoon de pijn verlicht door de ontstekingsremmers.  Idem als cortisone-inspuitingen zijn te vermijden en niet als eerste optie toe te passen. En een operatieve ingreep is enkel van toepassing als er echt geen verbetering in te krijgen is met dry needling en andere behandelingen.

Met andere woorden! Ga voor de eerste en belangrijkste stap, een dry needling behandeling

Regio’s die ik dan behandel met dry needling, zijn de triggerpoints in de pols, de elleboog zelf, de schouder aan de bovenkant, musculus deltoideus of deltavormige spier aan de schouder en ik check ook de nek aan de achterkant. Al deze punten kunnen een voor een behandeld worden met een dry needling behandeling, om een optimaal resultaat te geven om de tenniselleboogklachten op te lossen.

Na een behandeling is er al een grote verbetering, maar vaak is een tot drie behandelingen noodzakelijk om een tenniselleboog te verhelpen. Is het een tenniselleboog waar veel te lang mee rondgelopen is, zullen er nog meer dry needling behandelingen moeten voorzien worden. Het niet kunnen oplossen is zeldzaam. Komt het toch voor, zal een operatief de enigste oplossing zijn. Zorg er dus voor dat je klachten van een tenniselleboog niet laat aanslepen.

Last van een tenniselleboog? Reserveer tijdig een dry needling behandeling voor het oplossen van jouw tenniselleboogklachten. 

 • Duur behandeling: ongeveer 45 á 60 minuten
 • Kostprijs: 65 euro per behandeling

 

Lees ook de nieuwsblog over een golfelleboog – klik hier

Sportmasseur massagetherapeut
Peter, professioneel en gediplomeerd masseur voor sportmassages en relaxmassages

 

 

Erkend Massagetherapeut, Massages Brussel, massagesalon

Massage, massages in het massagesalon te Brussel en enkele voordelen

Massage en de voordelen van massages

De voordelen van massage voor het lichaam

Elk van ons heeft zo zijn mening over een massage en wat massagetherapie goed voor kan zijn. Voor sommige onder ons het het een pure luxe en zelfs overbodig. Voor anderen is het een manier om zichzelf een keer te laten verwennen. En voor nog anderen is het de manier om preventief te werken, te herstellen, in balans te blijven en blessures te voorkomen. Het zijn eigenlijk allemaal goede reden voor een massage. Nooit geen massage voorzien en het overbodig vinden is een gedachte die je toch een keer terug moet herbekijken. Of je kan eens een aantal maanden je sceptische mening loslaten en regelmatig massages beproeven en het verschil voelen. In deze nieuwsblog zet ik een aantal weldadige elementen van massages op een rij en wat een massagetherapie kan toe bijdragen voor jouw gezondheid.

Er zijn ontzettend veel voordelen aan massage

Vandaar dat ik deze nieuwsblog over de voordelen van massage en specifieke toepassingen indeel in een aantal voorbeelden en categorieën.

Zoals wij verschillen van de mensen van de Oosterse landen, gaan wij naar de dokter als we ziek zijn. Vele mensen in de Oosterse landen gaan naar de dokter om preventief te werken en juist niet ziek te worden. Een hele andere gezondheidsfilosofie. Dat geldt voor ons ook met massages. We zullen een massage boeken wanneer we last hebben of pijn hebben en preventief lassen we geen massages in, terwijl dat de betere manier van denken is. Het is beter om klachten te voorkomen, dan ze eerst te moeten ondervinden en ze dan te laten behandelen. Massages zijn ideaal om preventief in te zetten voor dat je ergens last van krijgt of pijn hebt. Het is dan ook niet vanzelfsprekend dat de massagetherapie in de geschiedenis uit de Oosterse landen komt en uiteindelijk overgewaaid is naar de Europese landen.

We trotseren tegenwoordig allemaal een hoop stress. Stress die zich in het lichaam stilaan maar zeker begint op te stapelen. Wat begint met een lichte spanning in de schouders kan al snel leiden tot rugklachten en hoofdpijn. Vervolgens kan de rugpijn verder doorzakken naar de onderrug, daar je onbewust een andere houding begint aan te nemen, een stresshouding die dan verder in het lichaam voor meer ongemakken gaat zorgen. Je neemt hierdoor bijvoorbeeld andere en verkeerde zithoudingen aan, die je pijn in de heupen kan geven en verder weer kan leiden tot ischias-achtige pijn. Ischias, oftewel zenuwpijn, is een geïrriteerde zenuw die een pijn in de rug, de billen en ook in … Strakke en stugge spieren die zich in de rug of bil bevinden. Deze zenuwpijnen stralen verder uit naar benen, kuiten en scheenbenen en als dit gedurende lange tijd aanhoudt, voel je je op een gegeven moment helemaal niet meer goed en heb je constant pijn.

Boodschap is uiteraard met regelmaat de tijd nemen voor een massage. Preventief om die eerste ongemakken al te behandelen en het niet zover te laten komen.

Het is al lang wetenschappelijk bewezen door experten, dat zo een 90% van ziektes gerelateerd zijn aan teveel stress. Vandaar dat stress aanpakken voor het uit de hand loopt je meer geld bespaart nadien om te genezen, dan dat je uitgeeft aan regelmatig een massage te voorzien. Inderdaad! Velen van ons lassen niet regelmatig een massage in omwille van de investering. Vergeet niet dat het een investering in jouw gezondheid is en jouw gezondheid is onbetaalbaar. Dat weten we allemaal. Bovendien kan het je veel meer geld kosten als je met een burn-out komt te zitten of nog ergere gezondheidsklachten waardoor je gewoon niet meer functioneert in de maatschappij. Dan verlies je niet enkele jouw inkomen, maar je welzijn om gezond te leven.

Massage voor verlichting van rugpijn

Regelmatige massages in lassen helpt het voorkomen van nekpijnen, schouderpijn of eender welke musculoskeletale pijn. Musculoskeletale aandoeningen (MSA) zijn een verzamelnaam voor de problemen (pijn, jeuk, prik- kelingen, warmte, krampen, stijfheid…) van de musculoskeletale structuren (de spieren, de pezen, de ligamenten, de zenuwen en de gewrichten met het kraakbeen en de slijmbeurs) waarmee men wordt geconfronteerd tijdens zijn professionele activiteiten. Pijn aan de rug, polsen of ellebogen zijn enkele van de meest voorkomende klachten.

Massage helpt ook om gespannen spieren te ontspannen en om verklevingen, triggerpoints in de spieren weg te werken.

Verklevingen in je spierweefsel wil eigenlijk gewoon zeggen dat ze letterlijk aan elkaar kleven. Door het spierweefsel met massage te laten losmaken en dan zeker met een deep tissue massage, kunnen je spieren weer gemakkelijker bewegen, verhoogt je flexibiliteit en je bewegingsmogelijkheden en zou de pijn bij het bewegen moeten afnemen.

Triggerpoints  zijn verdikkingen, verhardingen in de spieren op specifiek gelokaliseerde punten. Triggerpoints zijn kleine plekjes in de spieren die gevoelig zijn voor aanraking. Een triggerpoint is een punt dat pijn vaak op een andere plaats in het lichaam laat uitstralen, terwijl de pijn van een tender point meer gelokaliseerd is. Ik ben als massagetherapeut gespecialiseerd in triggerpoint behandeling en hiermee bied ik een volledig pakket aan om deze triggerpoints mede weg te werken tijdens een massage. Bovendien ben ik dan ook nog een keer gespecialiseerd in Dry Needling behandelingen om het pakket tot jouw oplossingen helemaal volledige te maken.

Massage voor Verlichting van hoofdpijn/migraine

Er zijn heel wat verschillende soorten hoofdpijnen en dan nog eens elk met eigen subcategorieën. Elk van deze hoofdpijnen kan verminderd of zelfs verholpen worden door massage.

Bijvoorbeeld spanningshoofdpijn wordt veroorzaakt door spanning in de spieren. Dit soort van hoofdpijn is vaak het gevolg van gespannen spieren in rug, schouders, nek, hoofd en/of aangezicht. Spanningshoofdpijn kan op een pijnschaal variëren van mild tot ernstig. Door het opsporen en ontspannen van de spieren die verantwoordelijk zijn voor de pijn, kan massage de hoofdpijn op het moment zelf verlichten. Massage ter voorkoming van hoofdpijn kan de frequentie en de ernst van chronische spanningshoofdpijn verminderen. Hoofdpijn kan ook een gevolg zijn van verhoogde druk of zwelling van de sinussen. Ook massages kunnen bijdragen om dit soort hoofd pijn te verminderen.

De voordelen van massage bij hoofdpijn

Een migraine wordt veroorzaakt door abnormale hersenactiviteit of door een chemisch onevenwicht in de hersenen. Een diagnose voor migraine moet echter eerste gesteld worden door een dokter.  Tijdens een acute migraine aanval, wordt een massage afgeraden en is het een contra-indicatie om een massage te geven. Met andere woorden geen massage toepassen op dat moment.Aanraking door massage kan dan ondraaglijk zijn. Een acute migraine is ernstig op de pijnschaal.

Maar heb je regelmatig last van migraine of heb je chronische migraine, dan is massage ideaal om preventief te gaan werken en behandelen.  Preventief massages voorzien heeft invloeg op de hormonen- en endorfinelevels, wat kan zorgen voor een meer normale chemiehuishouding in je hersenen.

Verlichting van gewrichtspijn

Gewrichtspijnen kunnen verschillende oorzaken hebben. Hieronder vind je de meest voorkomende terug

Gewrichten doen soms pijn daar de omliggende spieren te gespannen staan door verschillende reden, waaronder bijvoorbeeld stress. Het kan ook zijn dat de spieren te los zijn rond de gewrichten en voor gewrichtspijnen zorgen. In beide gevallen is massage ideaal om dit op te lossen, door als masseur te concentreren om de spieren die de oorzaak vormen van deze gewrichtspijnen.

Osteoarthritis gaat gepaard met de afbraak van het kraakbeen tussen de gewrichten. Dit komt vrij vaak voor bij het ouder worden. Massage kan nuttig zijn voor dit soort gewrichtspijn omdat het helpt om gespannen spieren rond de gewrichten losser te maken en lichte mobilisaties kunnen zorgen voor een groter bewegingsbereik.

Massage bij acute ontsteking van de gewrichten is dan weer een contra-indicatie en met andere woorden wil dat zeggen dat er niet gemasseerd mag worden. Dit betekend dat er een zwelling en roodheid te zien is ronde de gewrichten. Een herstel van deze ontsteking is dan eerst te voorzien, vooraleer een massage mag gegeven worden.

Rheumatoide Arthritis (RA) is een auto-immuunziekte die vooral vrouwen treft en waarvan de oorzaak onbekend is. Bij RA zijn er periodes van acute ontsteking en periodes van remissie. Massage is nuttig in de periodes van remissie, maar mag niet gegeven worden bij een acute ontsteking. Bij RA kan massage helpen door het zachte weefsel rond de gewrichten te ontspannen en de mobiliteit te vergroten. Ook om de persoon met RA zelf te kalmeren en te ontspannen. Dit kan er dan weer voor zorgen dat het aantal opflakkeringen beperkt wordt.
verhoogde flexibiliteitStretchen voor verhoogde flexibiliteit

Massage helpt je flexibiliteit te verhogen door spanning in de spieren te verminderen. Spieren die te strak gespannen zijn, kunnen het bewegingsbereik van de gewrichten belemmeren. Door de spierspanning te verminderen, kunnen gewrichten soepeler bewegen met een groter bewegingsbereik en flexibiliteit tot gevolg. Meld dit zeker aan jouw massagetherapeut tijdens de anamnese of het medische vragengesprek voor men aan de massage begint. Hoe meer informatie de masseur heeft, hoe beter de massages kunnen afgestemd worden naar de noden van jouw lichaam.

Betere bloedcirculatie. Massage helpt zonder twijfel om jouw bloeddruk te verlagen en je bloedcirculatie te verbeteren, evenals vele symptomen verlichten die hiermee gepaard gaan. Vele massagetechnieken helpen om je bloed maximaal naar het hart terug te pompen en afvalstoffen af te voeren via de lymfevaten. Het bloed helpen om zich vanuit de ledematen terug naar het hart te verplaatsen kan de druk in de bloedvaten verlagen.

Verlichting van PMS symptomen. Tijdens een massage en dan zeker een volledige lichaamsmassage is ook een massage van de buik voorzien. Een buikmassage helpt helpt ook om PMS symptomen (premenstrueel syndroom) te verlichten, zoals krampen, vermoeidheid en vochtophoping. Het helpt om je te ontspannen. Dit werkt dan door in het verhelpen van stemmingswisselingen, depressies en zelfs angstaanvallen. Het kan ook helpen om de pijn te verzachten van hoofdpijnen die gepaard kunnen gaan met PMS.

Vermindering van spijsverteringsklachten. Massage is ook ideaal om spijsverteringsklachten te verminderen. Gasvorming, constipatie en een opgeblazen gevoel om er enkele te noemen. Buikmassage moet wel professioneel toegepast worden met regels en specifieke technieken of het gaat juist het tegenovergestelde effect hebben op het spijsverteringsstelsel. Het is door een juiste toepassing is zeer geschikt voor de behandeling van vele spijsverteringsklachten.

Behandeling van littekenweefsel. Massage is zeer gunstig behandeling van littekenweefsel. Het zelf masseren en masseren van littekenweefsel, zal het litteken laten verzachten, verminderen en zelfs doen laten verdwijnen als de ernst van het littekenweefsel dit toelaat. Massage helpt bij het verminderen van bestaand littekenweefsel en de hiermee gepaard gaande ongemakken. Massage ter voorkoming van de vorming van littekenweefsel is echter het meest ideaal. Wanneer de huid geopend wordt, gaat je lichaam dit zo snel mogelijk proberen te herstellen door de aanmaak van nieuwe huidcellen. De vorming van deze nieuwe cellen gebeurt echter vaak lukraak, vooral bij diepe sneden, waardoor een litteken ontstaat. Via littekenweefseltherapie kunnen de nieuwe huidcellen in een mooier patroon geleid worden, waardoor het uitzicht en de ongemakken van een litteken verbeterd worden.

Verkoudheid – Een boost voor het immuunsysteem. Massage helpt op verschillende manieren om je algemene immuniteit te verbeteren. Het helpt door het verhogen van de circulatie van lymfevocht en het stimuleren van de spijsvertering, wat beide dan weer helpt bij het afvoeren van giftige afvalstoffen uit je systeem.

Zwaar ziek zijn met koorts is een contra-indicatie voor massages en dan wordt er überhaupt niet gemasseerd !!! Met andere woorden, als je te ziek voelt en de ziekte is te ernstig, vermeld dat aan de massagetherapeut of ik zal het ook wel merken en ik zal dan vragen om terug huiswaarts te keren en te rusten en jou te verzorgen om deze ziekte eerste te laten genezen vooraleer een massage kan toegepast worden en weldadig is. Gaan we toch masseren? Masseren verhoogt sowieso de temperatuur van jouw lichaam door de wrijving en betere bloedsomloop en dit moet ten allen tijden worden vermeden als je zelf al koortsvorming hebt;

Conclusie

Massage is een geweldige manier om je lichamelijke gezondheid en algemeen welzijn te verhogen. Mensen die regelmatig een massage nemen, zijn gewoon minder vaak ziek. Ze ervaren mider strees en voelen zich in het algemeen beter in hun vel. Zorg ervoor dat je bij elke massage opnieuw aan je massagetherapeut meldt welke aandoeningen je hebt en welke je klachten er zijn. Hoe beter je massagetherapeut op de hoogte is van jouw lichaam en weet wat er in je lichaam gebeurt, hoe beter ik je kan helpen om je beter te voelen.

Reservaties zijn het meest eenvoudige via telefoon! Bel 0479 920 407

Boek vandaag nog jouw eerste relaxmassage als ontspanningsmassage en anti-stressmassage en word zoals vele anderen een maandelijkse of regelmatige herhaalklant van Peter, erkend en gediplomeerd professioneel masseur.

Sportmasseur massagetherapeut
Peter, professioneel en gediplomeerd masseur voor sportmassages en relaxmassages