Erkend Massagetherapeut, Massages Brussel, massagesalon

Wat is het verschil tussen een masseur, massagtherapeut en een kinesist, fysiotherapeut?

Wat is het verschil tussen een masseur, massagetherapeut en een kinesist, fysiotherapeut?

Een massagetherapeut gaat mensen masseren om ze volledig te laten ontspannen en/of voor specifieke pijnklachten te behandelen.

Een massagetherapeut richt zich afhankelijk van de specialisaties op bijvoorbeeld op pijnbestrijding, sportblessures veroorzaakt door inspanning, verbetering van mobiliteit,  verhelpen of verzachten van chronische of acute klachten,  ontspanning zonder klachten en ook massages voor specifieke zones voor bijvoorbeeld delen van het lichaam van sporters. Als massagetherapeut werk je ofwel met je eigen massagesalon als instituut of je kan ook in dienst  werken van sportscholen, sportclubs of wellness centra of werken in verschillende massagesalons op locatie.

Een fysiotherapeut gaat eerder mensen behandelen met klachten aan het bewegingsstelsel,. Met andere woorden, klachten die voorkomen door verkeerde houding, beweging, gewrichten, ademhaling, zwellingen, evenwicht, motoriek of spieren.

Een fysiotherapeut gaat patiënten onderzoeken en aan de hand van zijn bevindingen wordt samen met de patiënt een behandelplan opgesteld. Een fysiotherapeut zal voor elke patiënt individueel en per geval een passende behandeling samenstellen en deze bij uitblijven van het gewenste effect kunnen aanpassen. Klachten worden met verschillende therapieën behandeld (bijvoorbeeld massagetherapie, oefentherapie/ bewegingstherapie, elektrotherapie en fysische therapie) en er wordt gebruik gemaakt van hulpmiddelen als fitnessapparatuur, klimrekken en ballen.

Een massagetherapeut kan ook extra specialisatie op zijn palmares hebben om bepaalde massages zoals relaxmassages en sportmassages van extra diensten te voorzien en deze hiermee te vervolledigen. Zo kan een massagetherapeut zich specialiseren in triggerpoints behandeling en dry needling behandelingen, die een toegevoegd waarde zullen zijn op de basismassages, zoals relaxmassages en sportmassages.

Boek nu zeker een keer een massage,  bij Peter, professioneel gediplomeerd massagetherapeut en bespreek of je eerder een relaxmassage wil, of een sportmassage al dan niet uitgebreid met een triggerpointbehandeling of dry needling behandeling naargelang jouw behoefte. Met een intakegesprek dat ik voer, komen we makkelijk en samen tot de juiste keuze … 

Reserveren? Bel 0479/920.407 . Vanuit het buitenland +32 479 920 407

(bezet is bezig met massages, maar laat zeker een boodschap achter. Ik bel iedereen terug!)

Sportmasseur massagetherapeut
Peter, professioneel en gediplomeerd masseur voor sportmassages en relaxmassages

Geef een reactie