massage kliniek, massagecremes, massageolien, massagesalon

Permanent Perfection Massagesalon Instituut – Effecten van essentiële oliën op de huid

De effecten van essentiële oliën op de huid

De effecten van essentiële oliën op de huid
Essentiële Oliën zijn zeer geconcentreerde oliën uit planten met effecten op de huid

De verschillende essentiële oliën en hun specifieke effecten op de huid.

Essentiële oliën zijn zeer geconcentreerde oliën uit planten en kunnen op allerlei manieren inwerken op de huid. Deze inwerking kan per essentiële olie verschillen. Om de werking van de oliën goed te begrijpen is het belangrijk dat je voldoende basiskennis hebt van de huid.

Zo moet je bijvoorbeeld weten dat de huid een belangrijk orgaan is voor de afvoer van afvalstoffen uit het lichaam. Verder geeft de huid voortdurende dode huidcellen af en maakt weer nieuwe huidcellen aan. Het proces van het ontstaan van een huidcel tot het afstoten van een dode huidcel duurt circa vier maanden. Over het algemeen kunnen essentiële oliën de volgende positieve effecten hebben op de huid:

  • Celdeling bevorderen, waardoor er sneller nieuwe huidcellen worden aangemaakt
  • Bloedsomloop stimuleren voor het effectiever afgeven van voedingstoffen en het afvoeren van afvalstoffen, waardoor er een optimale celstofwisseling plaatsvindt.
  • Afvoer van afvalstoffen via het lymfesysteem stimuleren
  • Ontstekingsremmende werking
  • Desinfecterende werking
  • Reguleren van de taglproductie
  • Kalmerende werking door de inwerking op de zenuwuiteinden in de huid.
  • Phytohormonen (hormonen uit planten) in sommige oliën kunnen het hormoonsysteem in evenwicht brengen met een positieve uitwerking op de huid

Ik gebruik in mijn massagesalon voor de massages drie verschillende oliën als basis voor alle massages. Namelijk Lavendelolie, Arnica en Jo-Joba-olie. 

Echter voor vaste klanten, die echte herhaalklanten zijn geworden, zal ik samen met deze persoon de lijst van mogelijke oliën overlopen en samen een keuze maken van olie die bij hem of haar effectief past. Voor dergelijke herhaalklanten haal ik speciaal een ultiem passende olië, marceraat, crème of lotion in huis. Een gelaatsmassage die ik normaal ook met massageolie, maar ik heb hiervoor een een crème in huis.

Boek nu zeker een keer een relax- of sportmassage bij Peter, professioneel gediplomeerd massagetherapeut en ervaar de weldadige werking van massages.

Reserveren? Bel 0479/920.407 . Vanuit het buitenland +32 479 920 407

(bezet is bezig met massages, maar laat zeker een boodschap achter. Ik bel iedereen terug!)

Sportmasseur massagetherapeut
Peter, professioneel en gediplomeerd masseur voor sportmassages en relaxmassages

 

Geef een reactie