Massage instituut Brussel, massagetherapeut

Permanent Perfection Massages – Dosering en tijdstip van massage

Permanent Perfection Massage Instituut België met Peter, professioneel & gediplomeerd masseur informeert!

Permanent Perfection Massage instituut in België voor relaxmassage en sportmassages
Dosering en tijdstip van massages door Peter, Professioneel Masseur

Dosering en tijdstip van massage

Een massage geven lijkt eenvoudig, maar er is een grondige opleiding voor nodig om de juist dosering toe te passen en welke massages, op welk tijdstip geeft. Het is dus belangrijk om te kiezen voor een professioneel, gediplomeerd masseur voor jouw massages. Belangrijk van dosering is de kracht, maar ook de richting, snelheid, tijd en tijdstip van de massages.

Dosering

Kracht

De druk/kracht die bij het masseren wordt gebruikt, moet worden aangepast aan de toestand van de spieren. Vooral de spierspanning is belangrijk. Als de spanning afneemt, kan de druk wat worden opgevoerd. Met grote kracht masseren, kan voor velen juist lijken, maar we moeten de kracht aanpassen aan de reacties van de weefsels en aan de bevindingen, die ik tijdens de massage opdoe. Als ik grote delen van mijn hand gebruik, zal de intensiteit van de handgreep en daarmee het effect op de weefsels over het algemeen minder zijn.

Richting

Ook de richting van het masseren op de spier, is van invloed op de intensiteit van de prikkel. Een prikkel is bijvoorbeeld sterker bij handgrepen in dwarse richting op de vezelverloop van de spier. Ik begin daarom met handgrepen in de lengterichting van de spier, om daarna dwars op het vezelverloop te masseren.

Snelheid

De snelheid van werken moet over het algemeen rustig zijn. De intensiteit neemt bij grotere snelheid af. De geldt voor: intermitterend drukken, strijken (effleurage), kneden (petrissages) en frictioneren. Dus een rustig tempo geeft het beste resultaat. Slechts af en toe kunnen snelle, kort uitgevoerde handgrepen nuttig zijn.

Tijd

De tijd kan worden geregeld door bepaalde handgrepen langer of korter toe te passen. De masseur moet leren de meest effectieve handgrepen te kiezen om het gewenste effect te bereiken.

Tijdstip

Ten opzicht van de inspanning wordt de massage ingedeeld in :

Maar hier kom ik over terug in mijn volgende blog en ga ik daar een uitgebreid hoofdstuk aan toewijden.

Boek nu zeker een keer een relax- of sportmassage bij Peter, professioneel gediplomeerd massagetherapeut en ervaar de weldadige werking van massages.

Reserveren? Bel 0479/920.407 . Vanuit het buitenland +32 479 920 407

(bezet is bezig met massages, maar laat zeker een boodschap achter. Ik bel iedereen terug!)

Permanent Perfection Massage instituut te België voor relaxmassage en sportmassages
Dosering en tijdstip van massage door Peter, professioneel en gediplomeerd masseur

Geef een reactie