Massage instituut Brussel, Massages Brussel, massagetherapeut

Permanent Perfection Massages: Relaxmassage en sportmassage van billen en benen

Relaxmassage en sportmassage van de billen en benen, door Peter, professioneel & gediplomeerd masseur.

Permanent Perfection Massage Instituut te Brussel
Relaxmassages en sportmassages voor billen en benen massage

Massage van de billen en benen, zijn ook zo’n deugddoende plaatsen. Wel eens gehoord van, ik heb loodzware benen. Onze benen en billen hebben dan ook wat te verduren tijdens de dag. Misschien kruipt daar niet zoveel stress in, maar ze moeten wel heel de dag ons lichaam dragen, wegen of we zitten veel te lang waardoor afvalstoffen zich ook kunnen ophopen. Billen en benen zijn grote spieren en moeten dus ook grote aandacht krijgen. Zo zalig als de billen, quadriceps, leg biceps, kuitspieren, …

De bilzone is een zone waar ik expliciet zal vragen of ik deze mag masseren, daar dit een gevoelige erotische plaats kan zijn. Maar deze billen zijn een grote spier en hebben echt deze massage nodig om een goede beenmassage te verkrijgen. Uiteraard worden intieme zones volledig geweerd.

Effleurage van de bilzone

Ik neem weer massageolie in de holte van mijn handen en warm deze op tot lichaamstemperatuur, door in mijn handen te wrijven en strijk deze met beide handen uit over de gehele bilzone, zowel linker- als aan de rechterzijde. De olie moet goed worden verdeeld en de huid moet door middel  van de strijkingen worden verder opgewarmd. Ik gebruik zoveel mogelijk oppervlakte van mijn handen en zelfs ook mijn onderarmen om de effleurage mooi uit te voeren.

Petrissage van de bil

Ik begin met het kneden van de bil en zijkant aan de overzijde. Hiervoor plaats ik mijn vingers nagenoeg tegen de massagetafel aan de zijkant van de bil en de duim boven.  Door met beide handen om en om de gehele bil te kneden, ontstaat er een constante massage. Ik let er op dat ik de volle vingers en duim gebruik. Ik blijf het kneden enige tijd herhalen.

Strijking en opheffing van de bil

Ik strijk ritmisch en hef de bil aan de verste kant naar binnen toe.

Tapotementen met handen tegen elkaar

De tapotementen op de billen en ook op de bil biceps of harmstrings, zijn zalig te noemen. Tapotementen zijn kloppingen. Ik hou mijn handen tegen elkaar en klop ritmisch met de pinken op de bil. Ik kan het ook doen met volle vuisten of hol gebogen handen. Het vooral goed ritmisch werken, geeft het zalige gevoel.

Effleurage van de bilzone

Ik gebruik zoveel mogelijk oppervlakte van mijn handen en onderarmen om de effleurage van de bil uit te voeren. Vervolgens dek ik dit gedeelte van het lichaam warm af.

Massage van de benen in buikligging

Als ik de billen heb voltooid, kan ik overgaan tot de massage van de benen en deze deel ik op in verschillende fases. Ik start met de massage  van het bovenberen in buikligging. Vervolgens  een massage van het onderbeen in buikligging en sluit tenslotte af met het gedeelte van de buikligging met een massage van het volledige been. Het heeft de voorkeur om eerst het ene been volledig af te werken en dan ga ik over naar het tweede been. Daarna ga ik verder met de massage van de benen en voeten aan de voorzijde in rugligging.  Hierna de volgorde van de benenmassage

Effleurage van het been

Ik neem weer de massageolie in de holte van mijn handen en wrijf deze om op te warmen tot lichaamstemperatuur. Ik strijk de olie met beide handen uit over het gehele been, van de enkel naar de bil en terug. De olie moet worden verdeeld en de huid moet door middel van strijkingen worden opgewarmd. Ik let ook op dat behaarde benen voldoende olie toegedeeld krijgen, om dat de massage anders pijnlijk kan worden. Ik gebruik zoveel mogelijk oppervlakte van mijn handen om de effleurage uit te voeren.

Petrissage van het been

Door met beide handen het bovenbeen om en om te kneden, zowel aan de binnenkant, als aan de buitenkant, ontstaat er een constante massage. Ik begin bij de enkel en kneed omhoog naar de heup toe en herhaal dat meerdere malen.

Duimstrijken van het been

Ik omvat het been met beide handen, met de duimen aan de bovenzijde. Voer vervolgens het duimstrijken uit met royale zijwaartse duimbewegingen vanaf de enkel naar de bil toe en kom met een vlakke hand weer terug. Ik herhaal deze handeling meerdere malen.

Tapotement met handen tegen elkaar

Ik hou mijn handen tegen elkaar en klop ritmisch met de pinken op het bovenbeen. Ik kan hier ook mijn gebalde vuisten voor gebruiken of holle handen. Afhankelijk van mijn gevoel bij de beenspieren.

Effleurage van het been

Ik gebruik weer zoveel mogelijk oppervlakte van mijn handen en/of onderarmen om de effleurage uit te voeren. Ik dek vervolgens dit gedeelte van het lichaam warm af.

Afsluiten van de volledige massage in buikligging

Ter afsluiting van de been- en bilmassage in buikligging, strijk ik het hele lichaam van boven naar beneden af. Ik gebruik ook weer zoveel mogelijk oppervlakte van mijn handen.

Klant laten keren op de rugzijde

Hierbij til ik een handdoek op in de tegenovergestelde richting en vraag aan de klant om zich rustig om te draaien en op de rug te gaan liggen. Hierdoor bewaar ik de privacy van de klant en leg dan de handdoek weer netjes over het lichaam heen.

Ik gebruik met de rugligging de knierol altijd, om te voorkomen met een holle rug te liggen. Op deze manier voorkom ik rugklachten.

Ervaar mijn relaxmassage en kom herboren van de massagetafel. 

Boek nu zeker een keer een relax- of sportmassage bij Peter, professioneel gediplomeerd massagetherapeut en ervaar de weldadige werking van massages.

Reserveren? Bel 0479/920.407

(bezet is bezig met massages, maar laat zeker een boodschap achter. Ik bel iedereen terug!)

Permanent Perfection Massage instituut Brussel voor massages Belgie
Peter, professioneel massagetherapeut

 

 

 

Geef een reactie