Massage instituut Brussel, Massagetechnieken, massagetherapeut

Permanent Perfection Massages – Massagetechnieken: Tapotementen

Permanent Perfection Massage Instituut te Brussel informeert! 

Permanent Perfection massage instituut Brussel Belgie
Massagetechnieken Tapotementen

Er zijn verschillende technieken die gedurende een relaxmassage worden toegepast door Peter, professioneel en gediplomeerd massagetherapeut. We overlopen graag de verschillende technieken en hun effectief weldadige functies.

De basismassagetechnieken bestaan uit: 

  1. Intermitterend drukken
  2. Effleurage
  3. Petrissage
  4. Frictioneren
  5. Tapotementen

Er zijn verschillende technieken die gedurende een relaxmassage worden toegepast door Peter, professioneel en gediplomeerd massagetherapeut. We overlopen graag de verschillende technieken en hun effectief weldadige functies.

In deze blog gaan we nummer 5 toelichten: “Tapotementen”

Bij het uitvoeren van tapotementen wordt er krachtig met de handen op het lichaam geklopt. Een bekend voorbeeld is het kloppen van longpatiënten om het slijm los te trillen, waardoor het gemakkelijker opgegeven kan worden. Maar kloppingen kunnen ook gebruikt worden om inactieve spieren te activeren of (indien mild toegepast) juist ter ontspanning. Het meest bekende zijn de kloppingen waarbij met een holle vuist op het lichaam wordt geslagen. Ook beken is het kloppen met vuisten, waarbij de pinkmuizen worden gebruikt of juist de vingerknokkels. Ook het neerkomen  met de pinkmuizen en vervolgens de vingertoppen, of juist de rug van de vingers, is een veel gebruikte methode.

Tapotementen zijn ritmisch gegeven slagen met een hoge frequentie en een kort aanrakingsmoment op de huid. Ze worden met verschillende delen van de hand op het lichaamsoppervlak toegediend. Tapotages mogen niet op de kwetsbare lichaamsdelen (bot) worden toegepast. Slecht uitgevoerde tapotementen zullen noch stimuleren, noch ontspannend werken. Tapoteren wordt onderverdeeld in :

  • kloppen
  • Hakken
  • Slaan

Fysiologische uitwerking:

Intensieve tapotementen zorgen voor het uitzetten van de bloedvaten waardoor de bloedsomloop verbetert. Zachte tapotementen zorgen voor het samentrekken van de bloedvaten. Het kloppen op de spieren bevordert de contractie, voornamelijk door de elastische schok die de vezels tijdens het kloppen ondergaan. Deze invloed voelt men door de hele spier. Tapotementen hebben ook invloed op de zenuwuitienden. Ze verlagen namelijk de prikkelbaarheid.

Boek nu zeker een keer een relax- of sportmassage bij Peter, professioneel gediplomeerd massagetherapeut en ervaar de weldadige werking van massages.

Reserveren? Bel 0479/920.407

(bezet is bezig met massages, maar laat zeker een boodschap achter. Ik bel iedereen terug!)

Permanent Perfection Massage Instituut te Brussel België voor relaxmassages, sportmassages
Peter, professioneel massagetherapeut

 

8 gedachten over “Permanent Perfection Massages – Massagetechnieken: Tapotementen”

Geef een reactie