Massage instituut Brussel, Massagetechnieken, Relaxmassages

Permanent Perfection Massages – Massagetechnieken: Intermitterend drukken

Permanent Perfection Massage Instituut te Brussel informeert! 

Permanent Perfection Massages Instituut te Brussel
Massagetechnieken: Intermitterend drukken

Er zijn verschillende technieken die gedurende een relaxmassage worden toegepast door Peter, professioneel en gediplomeerd massagetherapeut. We overlopen graag de verschillende technieken en hun effectief weldadige functies.

De basismassagetechnieken bestaan uit: 

  1. Intermitterend drukken
  2. Effleurage
  3. Petrissage
  4. Frictioneren
  5. Tapotementen

In deze blog gaan we nummer 1 toelichten: “Intermitterend drukken”

Intermitterend drukken

Intermitterend drukken is een techniek om de toestand van het lichaamsweefsel te ervaren als masseur. Het is een prima techniek om een relaxmassage en ook sportmassage te beginnen. Ook pas ik deze techniek toe  bij lichte oedeembestrijding, oftewel afvoer van een teveel aan vocht in het weefsel.

Fysiologische uitwerking:

Intermitterend drukken werkt over het algemeen pijnstillend en ontspannend, vooral bij pijnlijke zenuwen en zenuwpunten. Het werkt bijvoorbeeld kalmerend op zenuwpunten ter hoogte van de processus xiphoideus (dit is het onderste deel van het borstbeen, ook wel zwaardvormig aanhangsel genoemd). Intermitterend drukken op deze plek kan de hik tegengaan. Ik moet hier wel extra voorzichtig mee omgaan in kracht. Het zwaardvormig aanhangsel, dat direct onder het borstbeen ligt, bestaat uit kraakbeen. Bij de meeste mensen is het op te merken als een licht holletje onder het borstbeen. Intermitterend drukken kan ook ingezet worden om de bloed- en lymfecirculatie te verbeteren.

Boek nu zeker een keer een relax- of sportmassage bij Peter, professioneel gediplomeerd massagetherapeut en ervaar de weldadige werking van massages.

Reserveren? Bel 0479/920.407

(bezet is bezig met massages, maar laat zeker een boodschap achter. Ik bel iedereen terug!)

Permanent Perfection Massage Instituut te Brussel, massages, relaxmassages, sportmassages
Peter, professioneel massagetherapeut

10 gedachten over “Permanent Perfection Massages – Massagetechnieken: Intermitterend drukken”

Geef een reactie